Lektoři
Ing. Mgr. Jitka Jirků

Vystudovala VŠE obor managment ve zdravotnictví a 1.LF UK v Praze obor nutriční terapie. Již 13 let se věnuje výživě a to nejen u zdravých, ale i nemocných klientů/pacientů.
Pracuje jako nutriční specialista v sociálních a zdravotních službách a současné době v rámci doktorského studia také vyučuje na 1.LF UK v Praze.
V současné době nabízíme následující semináře s tímto lektorem:
Jejda, už Vám zase zaskočilo, paní Tichá! aneb Výživa u klientů s demencí
Datum konání:
09.10.2025
Lektor:
Ing. Mgr. Jitka Jirků
Cílová skupina:
zdrav. pracovník, soc. pracovník, pracovník v soc. službách
Místo konání:
Webinář
Počet hodin:
8
Cena:
1390 Kč / 1890 Kč (člen APSS ČR / nečlen)
ŠKOLENÍ PROBÍHÁ ON-LINE! Je nezbytné stažení aplikace Microsoft Teams.
Počítač (stolní nebo notebook), který má:
- funkční mikrofon
- funkční sluchátka (sluchátka jsou lepší než reproduktory, protože nevytváří zvukovou vazbu a ozvěnu mezi mikrofonem a sluchátky, nerušíte tak ostatní)
- funkční webkameru
- kvalitní internetové připojení
Cílem kurzu je přiblížit účastníkům možnosti podávání stravy seniorům s Alzheimerovou demencí, kteří jsou ohroženi poruchami výživy. Charakterizovat onemocnění, jeho fáze a poruchy výživy v jednotlivých stádiích. Dále se zaměříme na specifika připravované a podávané stravy, kulturu stolování a možnosti doplňkové stravy. Podávání jídla těmto seniorům by se mělo stát nejen základní lidskou potřebou, ale také radostí.
Výživa a stravování v sociálních službách
Datum konání:
30.10.2025
Lektor:
Ing. Mgr. Jitka Jirků
Cílová skupina:
zdrav. pracovník, soc. pracovník, pracovník v soc. službách, ostatní, management
Místo konání:
Webinář
Počet hodin:
8
Cena:
1390 Kč / 1890 Kč (člen APSS ČR / nečlen)
Seminář seznamuje s možnostmi podávání stravy seniorům s demencí, kteří jsou ohroženi poruchami výživy. Cílem kurzu je charakterizovat onemocnění, jeho fáze a poruchy výživy v jednotlivých stádiích.
Dále se zaměříme na specifika připravované a podávané stravy, kulturu stolování a možnosti doplňkové stravy tak, aby pro klienta bylo jídlo nejen základní lidskou potřebou, ale také radostí.